Gittiği her mahallede kadınların “Aile Yaşam Merkezi” istediğini ve bu yönde çalışmalarının olacağını kaydeden Nurullah Cahan, “Kadınlarımızın vakit geçireceği, kadın kadına oturup konuşacakları ve çeşitli etkinlikler yapacakları mekanlar yok. Kentteki kadınlarımızın bu taleplerini yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Göreve gelmemiz durumunda, her mahalleye aile yaşam merkezleri kuracağız” diyerek projeleri hakkında bilgiler verip çalışmalarını anlatarak destek istedi.
KENTE MAKYAJ YAPMAYACAĞIZ, KALICI BİR YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ!
Her gün kentteki belli mahallerden evlere konuk olan Nurullah Cahan, vatandaşın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Nurullah Cahan, her gittiği mahalledeki eksikleri tek tek tespit ederek, projeleri halkın taleplerine göre değerlendireceklerini dile getiriyor. Uşak Belediye Başkanı olması durumunda kentin kaynaklarının gerekli yerlere harcanacağını dile getiren Nurullah Cahan, ziyaret ettiği her mahallede kadınların aile yaşam merkezi talebinde bulunduğunu belirtti. Nurullah Cahan, “Uşak’taki 19 mahalleden farklı farklı evleri ve sokakları periyodik olarak ziyaret ediyoruz. Gittiğimiz her yerde, kadınlarımızın zamanlarını geçirecekleri ve baş başa kalabilecekleri bir mekân yok. Bayanların bu konuyla ilgili bir dizi talebi oldu. Yasin okuyacakları, gün gibi etkinlikler yapacakları veya bayan bayana sohbet edecekleri bir mekan istiyorlar. Aynı zamanda bu mekanlarda kadınlarımızın çeşitli alanlarda kurslar görmesini sağlayacağız. Kadınlar, bu alanlarda açacağımız el becerisi kursları sayesinde belki bir meslek sahibi olacak ve kendi ayakları üzerinde durabilecekler” dedi.
Uşak’ı marka şehir haline getirmek için çalışacaklarını belirten Cahan, "Bugün trafik, hava kirliliği, temizlik ve yapılaşma sorunu çözüm beklemektedir. Biz kente makyaj yapmayacağız. Kalıcı bir yapılaşmanın önünü açacağız” diyen Nurullah Cahan, çalışmaların günü birlik olmayacağını ve kalıcı eserler bırakacaklarını ifade etti. Nurullah Cahan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kent Park, bu anlamda çok ciddi bir hamle olacak. Okulların bulunduğu ve valilik binasını da kapsayan bölgede 100 bin metrekarelik bir alanda yeşil ve yaşam alanları oluşacak. Buradaki okulları eğitim kampüslarina taşıyacağız. Okulların gittiği yerlere yeni cazibe merkezleri oluşacak. Esnaf burada faaliyetlerini artıracak. Kent Park’ın ayakları yere basıyor. Devlet kurumlarını farklı noktalara taşıyacağız ve büyümenin çok yönlü olmasını sağlayacağız. Uşak’a Sultan Ahmet Meydanı gibi bir yapıyı kazandıracağız" diyerek şehrin yeni yüzü ve vizyonunun değişeceğini ve bununla birlikte de diğer bölgelerdeki yaşam alanlarının artacağını ifade etti.
7’DEN 70’E HERKESLE MUTABAKAT SAĞLAYACAĞIZ
Kentteki sivil toplum kurumlarıyla da eşgüdümlü çalışacaklarının altını çizen Nurullah Cahan, “Biz asla ben yaptım oldu diyen bir anlayışla çalışmayacağız. Kentteki bütün dinamikleri aynı masanın etrafında buluşturacağız. Kentte aktif olarak çalışan bütün kurum ve kuruluşlarla bir araya geleceğiz. Bizim için sivil toplum kurumlarının düşüncesi çok önemli. Bizim vatanımızın ve milletimizin hizmete ihtiyacı var. Uşak’a hizmet edecek bireylerin tamamıyla hareket edeceğiz. 7’den 70’e herkesle mutabakat sağlayacağız. Biz Uşak’a el ele vererek yöneteceğiz” şeklinde konuşarak destek istedi.
Nurullah Cahan: Her Mahalleye Aile Yaşam Merkezi Kurulacak!
AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan, kentteki bütün mahalleleri ziyaret etmeye devam ediyor. Ev toplantılarını aralıksız devam ettiren Nurullah Cahan, ev hanımlarının çaylarını içeceği ve birlikte gün yapacağı merkezlerin yapılacağını ifade ederek, kadına ve aileye hak ettiği değeri vereceklerini ifade etti.
16 Ocak 2014 Perşembe 01:35

bu projeler uşak'ın yüz akı olacak nurullah beye uşak halkının destek vereceğine inanıyorum 10 yıllık tecrübe burada konuşacak