Yeni çıkarılan ve kamuoyunca Torba Yasa olarak bilinen yasalar arasında bulunan 6111 Sayılı Yasanın Mahalli İdarelerin
Uşak Haber Merkezi ekibi olarak bu olayı haberleştirmiş ve listeyi yayınlamıştık. Bu durumun bahsi geçen işçilerin mağduriyetine sebep olacağı gibi aynı zamanda belediyenin 5 yıl gibi bir süre ile işçi alamaması ile sonuçlanacağını kamuoyu ile paylaşmış, belediyenin aldığı bu kararın uygulanmaması için elimizden geleni yapmıştık.
Ancak, çağrımıza kulak tıkayan belediye yetkilileri bu kararı uygulama konusunda ısrar ettiler. Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın onayından geçen bu karar maalesef uygulandı.
6111 sayılı kanunun g bendinde bulunan "İşçi nakleden mahalli idarelerin nakil sonrasında oluşan işçi sayısında beş yıl süreyle artış yapılamayacaktır." maddesine göre Uşak Belediyesi'nin 5 yıl süreyle işçi alamayacağını, 3 yıl süreylede hizmet alımında herhangi bir artışın söz konusu olamayacağını bu nedenle belediye yönetiminin yeni projelerde zorlanacağını duyurmuş, belediyenin isterse kadro fazlası göstermeyebileceğini ve belediyenin selahiyetine, takdirine bırakılan bu kararın uygulanmaması için kamuoyuna baskı oluşturmasını istemiştik.
Ancak, enteresandır önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkan adayı çıkartarak yarışa girecek olan partilerden hiç birisi bu olaya yeterli tepkiyi göstermedi. Dilek Akagün Yılmaz'ın CHP binasında yaptığı bir basın açıklamasının dışında hiçbir siyasi parti ya da STK'dan herhangi bir tepki gözlemlemedik. Kaldı ki Dilek Akagün Yılmaz' da yaptığı açıklamada işçi alınamaması durumundan daha ziyade işçilerin mağduriyetinin üzerinde durmuştu.. Bu durum oldukça düşündürücüdür. Demek ki hiç bir siyasi partinin 5 yıl boyunca istihdama dayalı projeler düşünmediğini, kentteki işsizliğe bir çözüm arayışlarının olmadığı gerçeği ile bizi yüz yüze getirmiştir.
Demek ki hem Uşak Belediyesi'nin mevcut yönetimi bu makamda var oldukça işçi almak zorunda kalacakları yeni projelere imza atmama kararı almış hem de alternatif siyasi partiler aynı şekilde düşünmektedir. Yine bu olay Uşak'taki siyasilerin, kanaat önderlerinin, STK'ların belediyecilik konusunda ne kadar sığ bir bakış açısına sahip olduklarınıortaya koymuştur.
Umarız, yakınen takip edeceğimiz önümüzdeki belediye seçimlerinde hiç bir siyasi parti belediye başkan adayı işçi alma vaadinde bulunarak oy istemez. Yine istihdama dayalı projelerle halkın karşısına çıkmaz.
Geçtiğimiz haftanın son iki gününde belediyeden gönderilen 71 işçi belediye personeli ile vedalaşarak yeni işlerindeki görevlerine başladılar.
Hayırlı, uğurlu olsun!
Konuyla ilgili daha önce sitemizde yapılan haberlerden iki tanesini istifadenize yeniden sunuyoruz.
http://www.usakhabermerkezi.com//guncel/usak-belediyesi-kaynayan-kazan.htm
http://www.usakhabermerkezi.com/ali-erdogan-usakin-beline-tas-mi-baglamak-istiyor-makale,143.html
71 Çalışanı Uşak Belediyesi'ne Veda Etti!
Torba Yasa kapsamında Uşak Belediyesi'nde kadro fazlası gösterilen 78 işçinin 71 tanesi belediyeden ilişiği kesilerek Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüğü kadrolarındaki görevlerine başladı. Ancak Ali Erdoğan'ın bu hareketi belediyecilik anlamında Uşak'a pahalıya mal olacağa benziyor.
19 Kasım 2011 Cumartesi 14:29

İnsanlıktan nasibini almamış, uşakı 5 yıl geriye götüren, ihalelere fesat karıştırmaktan öte bir marifeti olmayan zihniyetin ortaya koyduğu en muhteşem icraat. 71 kişinin ahı kolay kolay yerde kalmaz. Dağdan gelip bağdakini kovmanın hesabı elbet birgün sorulur.