![]()
Dün gece saatlerinde Uşak'ta bir evde çıkan yangın bitişiğinde bulunan diğer 4 binaya da sıçrayarak 5 binanın da alevler içinde kalmasına neden oldu. Ve bu binalardan 2’si tamamen kül olurken diğerleri de kullanılamaz hale geldi. Yangın anında isyanlarını dile getiren mahalle sakinleri; marka belediye iddiasında bulunan Uşak Belediyesi'nin daha bir yangını söndürmede yetersiz olduğundan, itfaiye araçlarının yetersizliğinden yakındı.
Uşak'ta Ünalan Mahallesi Çeltik Cami Sokak'ta iki katlı ahşap bir evde başlayan yangın, bitişiğinde bulunan ve ahşap olan dört eve sıçradı. Yangında can kaybı veya yaralı olmazken büyük maddi hasarlar meydana geldi. 2 bina tamamen kül olurken diğerleri de kullanılamaz hale geldi.
Eyüp Karagöz’e ait olan iki katlı ahşap evde, gece saat 03.30'da, sobadan çıkan yangın, bitişikte bulunan Hüseyin Doğan, Asım Çelik, Ömer Göl ve Yunus Yıldırım'a ait olan evlere de sıçradı. Yangının başlamasının hemen ardından itfaiyeyi arayan vatandaşlar itfaiyenin hem geç gelmesinden hem ekipman sayısının azlığından hem de itfaiye aracının suyunun bitmesi ve takviyesinde sıkıntı yaşanmasından yakınarak, yangının bu denli büyümesine neden olunduğu söylediler.
Yangının çıktığı esnada olay yerinde bulunan vatandaşlar yangın esnasında ve sonrasında yapılan röportajlarda Uşak Belediyesi İtfaiye Ekiplerinin haber verilmesinin ardından uzun süre sonra olay yerine intikal ettiklerini; onlarca araçlık itfaiye filosundan sadece bir aracın geldiğini ve eski olan bu araçla yangının söndürülmeye çalıştığını, bu aracın da deposunda bulunan suyun bitmesiyle, takviye ekipler gelene kadar evlerin yanışının sadece izlenmek zorunda kalındığından şikayet ettiler. Mahalle sakinleri ve vatandaşlar, olaya zamanında ve gerekli şekilde müdahale edilse yangın diğer 4 eve sıçramadan söndürülebilirdi yönünde konuştular.
Bilindiği üzere Uşak Belediyesi özellikle Nurullah Cahan ve ekibi iş başı yaptığı tarihten bu yana, sık sık vatandaşların eleştirilerine maruz kalmakta. Uşak Belediyesi İmar Müdürlüğünde statik projeleri onaylayacak Mimarın bile bulunmadığı bu yüzden inşaat işlerin adeta durduğu, ayrıca İmar'da pek çok işte kişiye özel imtiyazlar yada kişiye özel ayrımcılıklar yapıldığı yönünde şikayetler gün geçmiyor ki tarafımıza erişmesin. Yine Cahan seçildiği tarihten bu yana vatandaşın katılım sağladığı doğru dürüst bir kültürel etkinlik yapılmadığından tutun da park ve bahçelerin pek çoğunun bakımsızlıktan adeta hiç kimsenin kullanmadığı alanlar haline geldiğine, şehir içerisindeki yolların çok bozuk olduğundan tutun da şehir trafiğinin yoğunluğuna varıncaya değin belediyenin hizmet alanına giren pek çok alanda vatandaş şikayetleri had safhada. Tüm bunların yanısıra Belediyenin bazı uygulamalarının ve vurdum duymazlığının esnafları çileden çıkardığı ve Uşak halkının büyük çoğunluğunun Belediyede bir takım usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların olduğuna inanmış olmasını da göz önünde bulundurduğumuz da Belediye dendiğinde Uşak halkının tamamına yakınının keyfinin kaçtığını söyleyebiliriz.
Bu sabaha karşı Ünalan Mahallesinde çıkan bir yangının ardından yaşananlar Belediye Başkanı Cahan ve ekibinin ne kadar beceriksiz ve başarısız olduğunu bir kez daha ortaya koyar nitelikte idi. İnanılır gibi değil ama gerçek, bir evde çıkan bir yangın beş ayrı eve sıçradı. İtfaiye ekipleri yangın farkedilir edilmez aranmış olmasına rağmen polis ekiplerinden bile en az 10 dakika sonra olay mahalline geldi. Üstelik tek araç geldi ve suyu bitince dakikalarca takviye araçlar beklenirken yangın adeta seyredildi.Çevre sakinleri ve ev sahiplerini adeta çileden çıkartan bu gelişmeleri aktarması için vatandaşa mikrofon uzattık.
Ferhat KARATURP
Uşak Haber Merkezi
Haber Editörü








eli̇mi̇zde eleman yok göndermi̇yoruz demek ne demek evi̇n yanmiş hala akpyi̇ savunuyosun