Uşak Genç Bakış Derneği tarafından her cuma düzenlenen ve saat 20.00 den itibaren ART TV'den canlı yayımlanan Genç Gündem programı bu hafta yine çok önemli bir konuyu gündeme taşıdı.
Her yıl 24 Nisanda dünyanın gündemine taşınan ve Amerikan Temsilciler Meclisinde oylanan Sözde Ermeni Soykırımı meselesi ile ilgili olarak Osmanlı Ermeni ilişkilerinin başlangıcından itbaren konu ele alındı. Millet-i Sadıka diye anılan Ermenilerin Osmanlı ile arasının nasıl ve kimler tarafından açıldığı tarihi vesikalarla ortaya konurken hangi ülkelerin ve Milletlerin Osmanlı ile Ermenilerin arasının açılmasından menfaat umarak olayları kaşıdıkları da bir bir ortaya konuldu.
Ermeni Soykırımı diye bir şeyin nasıl olmadığı halde uydurulduğu çıkış noktaları ve gayeleri ile ortaya konulurken olayın gerçekte ne oldupğu da net net ortaya kondu. Ermeni Meselesinin bilimsel ve tarhi dayanakları olmayan siyasi bir mesele olduğu ve hangi ülkelerin hangi amaçla bu ülkeyi destekleyip meseleyi dünya kamuoyuna taşıttığı siyasi gerekçeleri ile açıklandı.
Son derece derin ve aydınlatıcı bir sohbet niteliğindeki programın konukları Uşak Üniversitesi Rektör Adayı ve Uşak Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan ALTINTAŞ, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Vedat GÜRBÜZ, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sadiye TUTSAK, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış METİN idi.
Uşak Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği program 2 saati aşkın bir süre devam etmesine rağmen izleyiciler sıkılmadan dikkatle konuşulanları takip ederek konu hakkında aydınlanma imkanı buldular. Öğrencilerin sorularına da cevap verilen canlı yayın, yapılan kapanış konuşmaları ile sona erdi.
Uşak Haber Merkezi muhabirlerinin görüştüğü Genç Bakış Derneği Başkan Yardımcıları ve programın yapımcı ve moderatörleri Vedat Orhan ile Esat Özdemir bu programa katılımları ile bizleri şereflendiren ve engin bilgilerini Uşak halkının ve bizim istifademize sunan katılımcı hocalarımıza, özellikle bizi kırmayıp davetimize icabet ederek Kahramanmaraş'tan şehrimize gelen Prof. Dr. M. Vedat Gürbüz hocamıza minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Programa katılımları ile salonumuzu dolduran öğrenci arkadaşlarımıza, programımızı canlı olarak yayımlanan ART televizyonunun sahibi Mesut Keskin'e ve teknik masadan kameramana kadar tüm ART çalışanlarında da teşekkür ediyoruz dedi.
Vedat Orhan ayrıca Genç Bakış Derneği olarak bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini ve hem Uşak halkına yararlı programlar icra edeceklerini hem de Uşak'ın tanıtımına katkıda bulunacaklarını ifade etti.