HDP zaten fiilen kapanmış durumda. Tıpkı MHP gibi neredeyse hiç bir şehirde dört başı mamur teşkilatı kalmadı. Mecliste Bahçelinin elini sıktığı temsilcilerinden başka ben HDP'liyim diyen yok gördüğüm kadarıyla. Sandıkta kerhen oy veriyor insanlar çünkü saha kasıtlı olarak boş bırakılıyor. HDP'nin Milletvekili çıkardığı hangi şehirde diğer partiler iyi alternatif diyebileceğimiz dişe dokunur aday çıkartıyor? Hele MHP ve CHP'nin teşkilatları bile yok belki de küçük partiler gibi Ankara'da yaşayan ve bir kez bile sahada görünmemiş aday olduğu şehirde kimsenin ismini dahi duymadığı adaylar ile sahaya çıkıyormuş gibi yaparak HDP'nin kazanması sağlanıyor. Şerefli Türk Ordusunun ve yargı mensuplarının gayretli ve cansiperane çalışmaları neticesinde PKK'nın bitme noktasına geldiği şu ortamda neden diğer partiler sahaya inip, siyaset üretmez ve halkın sorunlarına çözüm sunacağına dair umut verip projeleri ile halk desteği edinmez? Neden yerinde aktörler ile parti teşkilatlarını kuvvetlendirme yoluna gitmek varken hala bitmiş HDP Aktörleri ile kah birlikte hareket etmek kah düşmanmış gibi davranarak halkı çaresiz o aktörlere ve HDP'ye mahkum etme yoluna gider? Hem Parti kapatmak neden çözüm olsun ki hani demokrasilerde çare tükenmezdi? Hani siyaset zaten halk için yapılan bir düşünce fikir ve halk hareketi idi?
HDP kapatılmış kapatılmamış elbette umurumda bile olmaz. Bilen bilir ben gerçek bir Türk Milliyetçisiyimdir ve hiç bir biçimde ayrılıkçı bölücü ırkçı politikalar üretenlere tahammülüm bile yoktur. Keza bu güne dek HDP'ye ve HDP'lilere olan siyasi tavrımız da ortadadır. Hiç bir HDP'li ile el sıkışmadık Bahçeli gibi yada hiç bir HDP'linin cezaevinden çıkması ve belediye başkanı olması için aracı olmadık o güç elimizde olsa olmazdık o da ayrı konu. Hoş Bahçeli'yi de Türk Milliyetçisi sayarsak Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almış oluruz herhalde öyle değil mi? Tek Millet Milliyetçisi diyelim kendisine ve konuya dönelim. HDP'nin kapatılması ya da açık kalması kesinlikle umurumda bile olmaz ancak Bahçeli elbette sanal gündem oluşturma ve Milliyetçi pozları kesebilme adına HDP'yi ben kapattırdım diyerek siyasi rant aparabilme adına konuyu kaşıyıp durup canımızı sıkıyordu görmezden gelsekte, son açıklaması ile ise adeta tüy dikip Anayasa Mahkemesi kapatılsın deyince mecbur kaldım bu makaleyi kaleme alıp fikrimizi önemseyen takipçilerimizin dikkatine sunmaya. Ülke gündemine sürekli sanal konular getirip milletin gerçek gündemini saptırarak yolsuzlukların, hukuksuzlukların, açlığın sefaletin konuşulmasının önüne geçen emperyal çetelerin Bahçeli varken başka aktöre ihtiyacı da yok kanaatimce ve gerçekten gündem etmeye bile değmez esasen. Ancak bir kaç kelam etmezsekte olmayacaktı.
Gelelim konumuza; Anayasa Mahkemesinin HDP'nin kapatılmasına dair yazılan iddianameyi iade etmesinin ardından Bahçeli madem HDP'yi kapatamıyoruz o zaman Anayasa Mahkemesini kapatalım demiş çıkmış. Biz zaten Muhterem Kuruçay İl Başkanı iken gelip bize Bahçeli Derin Devletin en tepesi dediği gün anlamıştık O'nun akli melekeleri ile ilgili sorunlar yaşadığını ve ruhsal problemleri olduğunu ama bu açıklamasının ardından aklıselim Ak Partililer bile anlamış olmalılar diye düşünüyorum. Sanki Dernek kapatıyor herif Anayasa Mahkemesini kapatacakmış. Zaten Bahçeli'ye sorarsan Anayasaya da gerek yok gerçi. Biraz yüz versek eminim Şeyhülislamlık kuralım ve Saray yardakçısı Şeyhülislamlar fetva versin Ona göre yönetelim ülkeyi bile der. Gerçi geçen bir arkadaşım Bahçelinin Şamanlık ve Deistlik gibi kafalar yaşıyor olabileceğini söyledi ama sonuçta her sahada tek adama sorsak yeter dediğine göre bunu da der mi? Der, diye düşündüm.
HDP'nin gerçekten kapanmasını ve terörün gerçekten dünyamızdan ilelebet çıkmasını istiyorsa siyasiler; ülkedeki işsizliğin önüne geçsin, yoksulluğun yolsuzluğun hukuksuzluğun önüne geçsin. Uşak'a çıkıp çıkıp geleceğine grup grup Milletvekilleri bölgeye gitsin orada çalışsın. Gitsinler bölge halkı ile buluşup sorunlarını dinlesinler ve çözüm önerilerini paylaşıp bir ve beraber olmanın faydalarından bahsetsinler. HDP'nin gerçekten kapatılmasını istiyorlarsa, Atatürk gibi düşünsünler ve adam gibi siyaset yapıp, adam gibi siyaset üreten kadrolarla millete insinler özetle. Doğu ve Güneydoğu da yaşamaya gerek yok ki dağa çıkmak için. Gördüğümüz hukuksuzluklardan o kadar bunaldık ki; FETÖ'yü biz eleştirirken fetöyü bize savunanlar hiç zarar görmezken gazetesi fetöden kapatılan ve mal varlıklarına el konulan insanlar olarak, sırf yolsuzlukları görmezden gelip milyoner olmak varken tüyü bitmedik yetim hakkını yiyenleri yazdığımız için zulme maruz kalan insanlar olarak çevremizdeki adaletsizliklere baktıkça biz bile şaşırıyoruz kendi sabrımıza. İnanın başkası olsa çoktan çıkmıştı dağa zaten. Terörü bitirmenin yolu HDP'yi kapatmaktan geçse kaç tane HDP kapattık neyi çözdü? Yenisi kuruldu yine terör bağlantıları sürdü, bilmiyor muyuz? O halde lütfen artık Milletin önünden çekin bu sanal liderleri ve sanal gündemleri. Gerçek liderlerini çıkartın milletin ve milletin gerçek gündemini konuşsunlar. Çareyi çözümü konuşsunlar. Aksi takdirde, tarih yazmasa da millet bilincine hain olarak yazılabilirsiniz ve millet bilincine hain olarak kaydedilenin ahir ömrü de ahireti de berbat olur benden söylemesi.
Bu devran elbette dönecektir Erkan bey. Kötülerin nereye kadar Sefa sürecek ve siyasi rant elde edecek sanıyorsunuz? Tarihte bir çok örneği var zulüm edenin sonunu biliyoruz çok şükür ki. Sizlere onurunuzla çektiğiniz zulmün neticesinde alacağınız mükafat ananızın ak sütü gibi helal olsun.