Türkiye Büyük Millet Meclisi engelli vatandaşların toplum içinde karşılaştığı bireysel veya toplumsal sorunların tespit edilip çözülerek engelli vatandaşların sosyo ekonomik hayata katkılarını artırmak ve bazı özel hak ve imtiyazlara kavuşmalarını sağlamak maksadıyla bir komisyon kurulmasına karar verdi. Oldukça geniş yetkiler verilen komisyonun temel amacı; engelli bireylerin karşılaştığı kişisel, ailevi, ekonomik, eğitimsel ve sosyal engellerin kapsamlı şekilde incelenmesi, Devlet imkan ve hizmetlerinden yararlanmalarının kolaylaştırılıp iyileştirilmesi ve bu ve benzer konularda çözüm önerileri geliştirilmesi olarak belirlendi.
1 Temmuz 2025 Günü toplanan Millet Meclisi Genel Kurulunda alınan karar aynı gün resmi gazete de yayımlanarak ivedilikle yürürlüğe girdi. Milletvekillerinden oluşan komisyona meclisteki değişik partilerden 21 Milletvekili seçildi. Oluşturulan komisyona CHP'den Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba seçildi. Karaoba seçildiği günden beri hem kolay ulaşılabilir hem de çözüm odaklı çalışan bir siyasetçi olması hasebiyle ve ayrıca mesleği doktor olduğu gibi zaten halden bilir bir insan olması ve özellikle engelliler konusuna öteden beri ilgili olması dolayısıyla şehirdeki engelli vatandaşların kahir ekseriyasının tanıyor olması hasebiyle komisyonda olması büyük avantaj oluşturabilir Uşak'lı engelli vatandaşlarımız açısından da kurulan komisyon açısından da.
Hiç kuşku yok ki komisyona da çok önemli katkıları olacaktır Sayın Karaoba'nın ve hiç kuşku yok ki engelli vatandaşlarımız Karaoba'nın komisyon da olmasından mutluluk duyacak ve bu durumdan pozitif anlamda yararlanacaklardır. Ben de Uşak Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni olarak bu güzel haberi kendi köşemden bizzat işlemiş olayım ve hem bu güzel haberi takipçilerimiz ile paylaşayım hem de Sayın Karaoba'ya bütün ekip adına başarı dilemiş olayım istedim.
İnsanımızın siyasetten ve siyasetçiden soğuduğu ve artık çözüm üretme noktasında pekte güven duymadığı böylesi zor bir dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisinin böyle bir komisyon kurması çok önemli ve yerinde oldu bence şahsen ve TBMM'nin gündemine engelli vatandaşlarımızın böyle önemsenerek gelmesi de ayrıca memnuniyet verici elbette ama ben özellikle Dr. Ali Karaoba'nın o komisyonda olmasını hem memleketimiz Uşak adına hem de ülkemiz adına sevindirici bulduğumu ifade ederek kendisine ve komisyondaki diğer mesai arkadaşlarına başarılar diliyorum. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur bu komisyon ve Milletvekilimiz Ali Karaoba bey.